torsdag 24. oktober 2013

Den katolske kirkes og jesuittenes strategi om å samle kirkesamfunnene


Jesuittene oppfordres til enda mer iherdig å sette ordenens opprinnelige hensikter ut i livet
Jesuittene spiller en sentral rolle i den Katolske Kirkes misjonerende virksomhet idet de arbeider for å bringe kristenheten tilbake til Moderkirken.


Enheten av alle kristne
Et av punktene paven legger vekt på er «enheten av alle kristne»

«Idet vi nærmer oss det nye årtusenet, spør Kirken Herren - som et av de mest ivrige bønnfallelser ved denne spesielle begivenhet _ om at enheten blant alle kristne av alle kirkesamfunn må tilta, slik at det kan lede til målet med full forening [communion].» (Samme)

Jesuittene skal stå i fronten for å bryte ned uavhengige tendenser og skape universell enhet 
..idet dere tjener den universelle Kirke og overvinner hver fristelse til provinsalisme, regionalisme eller isolering som kan true hele eksistensen av visse internasjonale og mellom-provinsiale arbeider, som er av stor betydning
for den universelle Kirke...»
(Samme). Selvstendigheten skal bort, alt skal innordne seg et internasjonalt mønster.


Religiøse fundamentalister - et problem
Den siste gruppen de nevner, som de ønsker å inngå dialog med, er det de kaller «fenomenet med religiøs fundamentalisme». Å få til en enhet med dem, innrømmer de, «rommer alvorlige vanskeligheter». Likevel vil de gjøre sine forsøk. Fremgangsmåten kan virke edel, og vi ser at den blir satt ut i livet i dag.

Tilsynelatende vakre fremgangsmåter kan brukes, men de legger ikke skjul på at deres endelige mål er at Kirken til slutt må bli den vinnende part... Så må de, som de selv sier, nøye vurdere hvilke fremgangsmåter de bør bruke for å nå dette målet.


Dette var bare et lite utdrag, mer kan du lese her: (anbefales)

http://www.endtime.net/norsk/jesuit.htm

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar